9 feiten over bouwdrogers

28 apr 2023 | Bouwdroger huren

Dat bouwdrogers vreselijk handig zijn om stucwerk sneller te laten drogen, dat weten we natuurlijk allemaal wel. Maar bouwdrogers zijn stiekem best veelzijdig, al zou je dat bij het zien van het praktische en robuuste apparaat misschien niet direct denken.

In dit artikel vertellen we je een aantal leuke feiten over bouwdrogers. Altijd handig om te weten wanneer je een bouwdroger gaat huren! Heb je vragen over de werking of plaatsing van de bouwdrogers, dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag voor je.

  1. Bouwdrogers zijn ontworpen om vocht uit bouwmaterialen, zoals beton, metselwerk en stucwerk, te verwijderen en te helpen bij het versnellen van het droogproces.
  2. Bouwdrogers worden vaak gebruikt bij waterschadeherstel om vocht uit tapijten, meubels en andere materialen te verwijderen.
  3. Bouwdrogers werken door vochtige lucht uit de omgeving op te nemen en deze door een koelspiraal te leiden om het vocht te condenseren. Het gecondenseerde water wordt vervolgens afgevoerd via een slang of een ingebouwde watertank.
  4. Het is belangrijk om de juiste grootte bouwdroger te kiezen voor de grootte van de ruimte die moet worden gedroogd om de beste resultaten te krijgen.
  5. Bouwdrogers kunnen worden gebruikt in combinatie met een ventilator en bouwkachel voor nog beter resultaat. DryAir verhuurt hiervoor praktische promopakketten.
  6. Bouwdrogers die verhuurt worden door DryAir maken helemaal niet zoveel lawaai en kunnen dus 24 uur per dag draaien zonder overlast te veroorzaken.
  7. Bouwdrogers kunnen tot wel 150 liter water per dag uit de lucht halen.
  8. Het is belangrijk om de juiste bouwdroger te kiezen, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de hoeveelheid water die moet worden verwijderd.
  9. Het is belangrijk om de bouwdroger op de juiste plaats te positioneren, om zo het maximale effect te krijgen en de droogtijd te verkorten.

Bouwdrogers zijn een effectieve oplossing voor het drogen van bouwmaterialen en het herstellen van waterschade. Het is echter belangrijk om de juiste grootte en hoeveelheid drogers te gebruiken, samen met de juiste monitoring, om de beste resultaten te krijgen en schade te voorkomen.

Met één klik onze expertise krijgen

De experts van DryAir adviseren je graag welke bouwdroger geschikt is voor de ruimte die jij wilt drogen.