Chape drogen met een bouwdroger

7 apr 2023 | Advies, Bouwdroger huren

Als je met een bouwproject bezig bent is het fijn als er weer een fase afgerond is! Nadat de muren zijn gestuct en de dekvloer voor je vloer is gelegd, kan het verleidelijk zijn om meteen een bouwdroger te installeren. We begrijpen waarom je dit zou willen doen – het helpt om vocht in de lucht kwijt te raken en zodra alles goed droog is kan je weer verder met je project…. Maar is het echt een goed idee? In dit artikel bespreken we waarom je je dekvloer of chape op natuurlijke wijze moet laten uitharden vóór het leggen.

Het belang van het natuurlijk laten drogen van de chape

Als je dekvloer op je vloer legt, moet je die eerst natuurlijk laten uitharden. Als je te vroeg een bouwdroger installeert, loop je het risico dat er krassen, scheuren en andere oneffenheden in de dekvloer ontstaan als die uitdroogt. Hoewel deze in eerste instantie onbeduidend lijken, kunnen ze na verloop van tijd extra werk veroorzaken als ze niet gecontroleerd worden.

De voordelen van het installeren van een bouwdroger

Zodra je chape de tijd heeft gehad om op natuurlijke wijze uit te harden, is het tijd om een bouwdroger te installeren.
Dat heeft verschillende voordelen:

  • Het helpt het vocht in de lucht te verminderen, waardoor schimmel niet kan groeien. Dit is vooral belangrijk als je in een gebied woont met een hoge vochtigheidsgraad of in de buurt van waterpartijen.
  • Het helpt de temperatuur in je huis aangenaam te houden.
  • Het verhoogt de luchtcirculatie die de luchtkwaliteit verbetert en voorkomt dat stofdeeltjes zich op oppervlakken afzetten.

Weten wanneer je de bouwdroger moet installeren is de sleutel

Het is duidelijk dat er veel voordelen zitten aan het installeren van een bouwdroger zodra je dekvloer is gelegd. Maar weten wanneer je deze plaatst is – je moet wachten tot je dekvloer de tijd heeft gehad om eerst natuurlijk uit te harden. Dan en alleen dan kun je veilig een bouwdroger plaatsen zonder het risico te lopen dat er schade wordt aangericht.

Het beste resultaat voor jouw chape

Als je net klaar bent met het leggen van chape in je huis en meteen een bouwdroger wilt installeren, raden we je aan dat niet te doen! Eerst laat je de chape drogen en natuurlijk laten uitharden. Dit zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat tijdens het uitdrogen – en levert daarna alle bovengenoemde voordelen op! Om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt, neem je contact op met de experts van DryAir. Zo weet je zeker dat je het beste resultaat hebt!

Met één klik onze expertise krijgen

De experts van DryAir adviseren je graag welke bouwdroger geschikt is voor de ruimte die jij wilt drogen.