Droge klussen met de gratis vochtmeting van DryAir

30 apr 2023 | Bouwdroger huren, Vocht in huis

Vochtproblemen kunnen erg vervelend zijn als je gaat klussen. Het kan leiden tot schimmelvorming, vertraging van je project en hogere kosten. Het is natuurlijk slim om een bouwdroger te huren om de ruimtes sneller te laten drogen, maar hoe weet je of je gestucte muren droog zijn? En weet je zeker dat er geen onzichtbare vochtige plekken zijn na wateroverlast?

Gelukkig is er een oplossing – bij DryAir bieden we gratis vochtmetingen aan bij de verhuur van onze bouwdrogers. Of je nu een professional bent of een doe-het-zelver, wij helpen je bij het drogen van je ruimte en het voorkomen van (meer) vochtproblemen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg belangrijk dat nieuwe muren en vloeren goed droog zijn voor je verder gaat met de afwerking.

Gratis vochtmeting voor- en na het huren van onze bouwdrogers

Bij DryAir zijn we gespecialiseerd in het drogen van ruimtes. We weten dat vochtproblemen geen pretje zijn en we willen je graag helpen om dit te vermijden. Daarom bieden we vochtmetingen aan voor- en na het huren van onze bouwdrogers. Dit stelt ons in staat om de luchtvochtigheid in je ruimte te meten en een accurate beoordeling te geven van de optimale droogtijd. We gebruiken geavanceerde apparatuur om dit te doen en onze experts analyseren de resultaten om je te adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie.

Vochtmeting na wateroverlast

Een vochtmeting is echt belangrijk als je gaat klussen in een ruimte die recentelijk getroffen is door wateroverlast. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na een lekkage of een overstroming. Zelfs als de ruimte er droog uitziet, kan er nog steeds vocht aanwezig zijn in de muren, vloeren en plafonds. Dit kan leiden tot schimmelvorming en andere gezondheidsproblemen. Een vochtmeting helpt je om de aanwezigheid van vocht te bepalen en stelt ons in staat om de meest effectieve techniek te kiezen om de ruimte te drogen.

Een vochtmeting voor je pas gestucte muren

Door middel van een vochtmeting kan worden vastgesteld of de gestucte muren voldoende zijn gedroogd voordat er verdere afwerking plaatsvindt. Dit kan voorkomen dat er vochtproblemen ontstaan, zoals schimmelvorming, loslatend stucwerk of andere constructieproblemen.

Het is aan te raden om pas verder te gaan met de afwerking van de muur als deze volledig droog is. Gestucte muren op natuurlijke wijze laten drogen kan erg lang duren, daarom is een bouwdroger aan te raden als je snel door wilt met je bouwproject. Door onze gratis vochtmetingen weet je wanneer je de afwerking van de muren kan plannen!

Voorkom toekomstige vochtproblemen

Een vochtmeting op een bouwproject kan helpen om toekomstige vochtproblemen te voorkomen door een vroegtijdige opsporing van vochtproblemen mogelijk te maken. Het kan ook helpen om de oorzaak van het vochtprobleem te identificeren, zodat er gerichte maatregelen kunnen worden genomen om het probleem op te lossen.

Bij een vochtmeting wordt er met behulp van speciale apparatuur het vochtgehalte van muren, vloeren, plafonds en andere oppervlakken gemeten. Op basis van deze metingen kan er worden vastgesteld of er sprake is van vochtproblemen en kan er worden bepaald wat de oorzaak van het probleem is.

Als er bijvoorbeeld sprake is van optrekkend vocht, dan kan er door middel van een vochtmeting worden vastgesteld in welke mate het vocht zich door de muren verspreidt. Op basis hiervan kan er vervolgens worden besloten om de muur te injecteren met een waterdicht middel of om een andere oplossing te zoeken.

Kortom, een vochtmeting kan helpen om vochtproblemen vroegtijdig op te sporen en gerichte maatregelen te nemen om deze problemen op te lossen. Dit kan helpen om toekomstige vochtproblemen te voorkomen en de duurzaamheid en levensduur van de constructie te verbeteren.

Bespaar geld door optimale bouwdroging

Een ander voordeel van onze gratis vochtmetingen is dus dat je er tijd en geld mee bespaart. Je hoeft niet te gokken hoe lang je een bouwdroger moet huren om je ruimte te drogen, wat kan resulteren in onnodige kosten en vertragingen. Met onze vochtmetingen krijg je een nauwkeurige indicatie van hoe lang het duurt om je ruimte te drogen en hoelang je een droger nodig hebt. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld!

Onze klanten zijn altijd aangenaam verrast door de effectiviteit van het droogproces. Door precies te weten hoeveel vocht er aanwezig is, kunnen we ervoor zorgen dat onze bouwdrogers je ruimte snel en grondig drogen. Dit helpt om vochtproblemen te voorkomen en te voorkomen dat je project vertraging oploopt. Door samen te werken met DryAir kun je klussen zonder je zorgen te maken over vochtproblemen.

Als je gaat klussen, is het belangrijk om in de gaten te houden dat de ruimte geen last van vochtproblemen krijgt. Een simpele manier om dit te doen is door bij het huren van je bouwdroger de vochtmeting te laten uitvoeren door DryAir. Onze experts gebruiken geavanceerde apparatuur om de luchtvochtigheid in je ruimte te meten, zodat we je kunnen adviseren over de beste droogtechniek. Dit helpt je om tijd en geld te besparen en vochtproblemen te vermijden. Neem vandaag nog contact op.

Met één klik onze expertise krijgen

De experts van DryAir adviseren je graag welke bouwdroger geschikt is voor de ruimte die jij wilt drogen.