Reserveer hier

Makkelijk online je bouwdroger huur regelen of promopakket reserveren

Binnen 48 uur geïnstalleerd

Na je bestelling nemen we binnen de 6 uur contact met je op voor een afspraak. Als het van ons afhangt, is jouw installatie al over 48 uur geplaatst!

F.A.Q.

Wat is een bouwdroger?

Bouwdrogers zijn industriële luchtontvochtigers die ontworpen zijn om grote hoeveelheden water uit de lucht te verwijderen in een ruimte.

Door bouwvocht op een gecontroleerde manier aan de lucht te onttrekken voorkom je dat er nare luchtjes of vlekken ontstaan, vloeren beschadigde raken of schimmels ontstaan. Ook bespaar je een hoop geld: je kunt immers sneller door met de afwerking van vloeren en muren.

Deze apparaten worden vaak gebruikt bij nieuwbouwprojecten of na grote verbouwingen, als er veel water in de lucht zit en het risico op schimmel- en vochtvlekken groot is. Bouwdrogers kunnen ook gebruikt worden om natte bouwmaterialen, zoals timmerhout of gipsplaten, uit te drogen.

Bouwdrogers komen ook van pas wanneer er waterschade ontstaan is door bijvoorbeeld een lekkage of na een brand. Deze ingrijpende gebeurtenissen brengen al genoeg zorgen met zich mee. Door het gebruik van een bouwdroger voorkom je verdere schade en extra kosten door schimmelvorming.

Waarom een bouwdroger huren?
  • De chape droogt veel sneller. Begin veel vroeger met het plaatsen van je parket, laminaat, kurk, tegels,…
  • Het pleisterwerk droogt ook sneller. Begin veel vroeger met schilderen.
  • Geen schimmelvorming op de muren tijdens het droogproces.
  • Met een bouwdroger kan je tot 300% besparen op stookkosten gedurende het eerste jaar. Zonder bouwdroger duurt het minstens een jaar alvorens je nieuwbouw volledig uitgedroogd is. Een gemiddelde nieuwbouwwoning bevat 3000 tot 5000 liter bouwvocht.
  • Na water- of brandschade.
  • Denk aan je gezondheid. Verhuis naar je nieuwe woning met een normale luchtvochtigheid.
Hoe werken bouwdrogers?

Bouwdrogers werken door vochtige lucht aan te zuigen en die over een verwarmingselement te laten circuleren. De warmte van het element zorgt ervoor dat het water in de lucht verdampt, waardoor drogere, warmere lucht achterblijft. De nu droge lucht wordt dan weer in de ruimte gecirculeerd, waardoor een continu droogvermogen ontstaat tot de gewenste vochtigheidsgraad bereikt is.

Bouwdrogers zijn er in verschillende maten en capaciteiten, dus het is belangrijk er een te kiezen die geschikt is voor de ruimte die je probeert te drogen.

Bouwdroger huur: Hoe het werkt

Je plaatst je bestelling

Bestel makkelijk online je bouwdroger of promopakket. Wil je een gepersonaliseerd pakket? Dan kan je hiervoor ook vlotjes op de website een offerte voor aanvragen.

Binnen 6 uur nemen we contact op

Nadat we je bouwdroger huur reservatie ontvangen doen we ons uiterste best om je snel te contacteren voor een afspraak. Meestal is dat al binnen zes uur!

Installatie binnen 48 uur

Wat ons betreft staan we al binnen 48 uur op je installatieadres voor het plaatsen van de bouwdrogers. Liever een ander moment? Dan kan dat natuurlijk ook.