14 toepassingen voor een bouwdroger!

1 jul 2023 | Bouwdroger huren

Dat een bouwdroger een superhandig apparaat is wist je natuurlijk al lang. De kleine robuuste DF400 of stoere krachtpatser DF800 draaien hun wielen niet om voor een net gestucte muur of vochtige ruimte na lekkage, maar wist je dat de bouwdrogers die je huurt bij DryAir voor veel meer dingen gebruikt kunnen worden dan het drogen van een muur of vloer tijdens een (nieuw)bouwproject?

We hebben een paar zaken voor je verzameld die zeker weten een stuk makkelijker worden met een gele rakker erbij, en nee dan bedoelen we geen pilsje!

 1. Badkamerrenovatie: Bij het verbouwen van een badkamer komt vaak veel vocht vrij. Een bouwdroger kan helpen om het vocht snel te verwijderen en schimmelvorming te voorkomen.
 2. Waterschadeherstel: Na een lekkage of overstroming is het essentieel om de getroffen ruimtes snel en grondig te drogen. Een bouwdroger kan hierbij van onschatbare waarde zijn.
 3. Vloerbedekking reinigen: Bij het schoonmaken van tapijten of bekleding kan een bouwdroger helpen om de droogtijd te verkorten en ervoor te zorgen dat er geen vocht achterblijft.
 4. Schilderwerk: Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren volledig droog zijn. Een bouwdroger kan het droogproces versnellen en de hechting van de verf verbeteren.
 5. Kelderdrogen: Kelders zijn vaak vochtige ruimtes. Het gebruik van een bouwdroger kan helpen om vochtproblemen aan te pakken en de kelder droog en bruikbaar te maken.
 6. Betonreparaties: Bij het repareren van beschadigd beton is het cruciaal dat het oppervlak volledig droog is voordat nieuwe materialen worden aangebracht. Een bouwdroger kan helpen om het vocht uit het beton te verwijderen.
 7. Nieuwbouwprojecten: Bij het bouwen van een nieuw huis is het vaak nodig om vers gestort beton of nieuw geplaatste gipsplaten te drogen. Een bouwdroger kan het uithardingsproces versnellen en de bouwtijd verkorten.
 8. Schimmelverwijdering: Als je schimmel in je huis hebt ontdekt, is het belangrijk om het vochtprobleem aan te pakken en de ruimte grondig te drogen. Een bouwdroger kan helpen om schimmelgroei te voorkomen en de luchtvochtigheid te verminderen.
 9. Verwijderen van geur: Bij het verwijderen van onaangename geuren, zoals na brand- of rookschade, kan het gebruik van een bouwdroger helpen om de lucht te reinigen en vochtige geuren te verminderen.
 10. Plafondlekkages: Na een lekkage in het plafond is het belangrijk om het vocht snel te verwijderen en verdere schade te voorkomen. Een bouwdroger kan helpen bij het drogen van het plafond en het voorkomen van schimmelvorming.
 11. Zolderisolatie: Bij het isoleren van de zolder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het houtwerk en de isolatiematerialen volledig droog zijn. Een bouwdroger kan helpen om vocht te verwijderen en de droogtijd van de isolatie te verkorten, waardoor de efficiëntie van het isolatieproces wordt verbeterd.
 12. Meubelrestauratie: Bij het restaureren van meubels kan het nodig zijn om vochtige delen te drogen voordat nieuwe afwerklagen worden aangebracht. Een bouwdroger kan helpen om het droogproces te versnellen en de meubels snel weer bruikbaar te maken.
 13. Verwijderen van condensatie: Als je last hebt van veelvuldige condensatie op ramen, muren of andere oppervlakken, kan het gebruik van een bouwdroger helpen om de luchtvochtigheid te verminderen en condensvorming te voorkomen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de oorzaak aan te pakken.
 14. Tegelinstallatie: Bij het leggen van tegels is het van belang dat de ondergrond volledig droog is om een goede hechting te garanderen. Een bouwdroger kan helpen om het vocht uit de ondervloer te verwijderen en het tegelproces te versnellen.

Onthoud dat elk project uniek is en de behoefte aan een bouwdroger kan variëren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professioneel verhuurbedrijf, zodat zij je kunnen helpen bij het bepalen of het huren van een bouwdroger geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Wil jij een bouwdroger huren voor één van de bovenstaande projecten óf heb je een ander project en wil je weten of een bouwdroger de oplossing biedt? Neem dan contact met ons op!

Met één klik onze expertise krijgen

De experts van DryAir adviseren je graag welke bouwdroger geschikt is voor de ruimte die jij wilt drogen.