Bouwdrogers: alles wat je moet weten

Wil je jouw bouwproject op schema houden en onnodige schade en vertraging voorkomen? Een bouwdroger biedt de uitkomst! Lees hier alles over bouwdrogers.

Als je een klusser bent weet je dat het van cruciaal belang is dat vloeren en pleisterwerk snel en efficiënt drogen. Dit voorkomt niet alleen dat er bouwstof of vuil op de oppervlakken komt. Het zorgt er ook voor dat de werkzaamheden sneller voort gezet kunnen worden! Dat is waar bouwdrogers van pas komen. We vertellen je alles wat je moet weten over bouwdrogers.

Heb je nog vragen of wil je direct een bouwdroger huren? Klik dan hier!

Wat is een bouwdroger?

Bouwdrogers zijn industriële luchtontvochtigers die ontworpen zijn om grote hoeveelheden water uit de lucht te verwijderen in een ruimte.

Door bouwvocht op een gecontroleerde manier aan de lucht te onttrekken voorkom je dat er nare luchtjes of vlekken ontstaan, vloeren beschadigd raken of schimmels vormen. Ook bespaar je een hoop geld: je kunt immers sneller door met de afwerking van vloeren en muren.

Deze apparaten worden vaak gebruikt bij nieuwbouwprojecten of na grote verbouwingen, als er veel water in de lucht zit en het risico op schimmel- en vochtvlekken groot is. Bouwdrogers kunnen ook gebruikt worden om natte bouwmaterialen, zoals timmerhout of gipsplaten, uit te drogen.

Bouwdrogers komen ook van pas wanneer er waterschade ontstaan is door bijvoorbeeld een lekkage of na een brand. Deze ingrijpende gebeurtenissen brengen al genoeg zorgen met zich mee. Door het gebruik van een bouwdroger voorkom je verdere schade en extra kosten door schimmelvorming.

Een bouwdroger gebruiken voor het drogen van een cementdekvloer

Het drogen van een cementdekvloer kost natuurlijk veel tijd, iets wat bij een bouwproject vaak niet is. Een bouwdroger zorgt voor een snellere droging van de dekvloer. Door een bouwdroger te gebruiken kun je de totale droogtijd van de dekvloer verkorten, waardoor de kans op scheuren of andere beschadigingen zo klein mogelijk wordt.

 Het is ook aan te raden om een ventilator te gebruiken in combinatie met de droger. De ventilator helpt de lucht te circuleren en zorgt ervoor dat de vloer gelijkmatig droogt. Bovendien helpt de ventilator het vocht uit moeilijk bereikbare plaatsen te trekken, zoals hoeken en spleten. Door zowel een bouwdroger als een ventilator te gebruiken, kun je er zeker van zijn dat je bouwplaats helemaal droog is.

Om het beste én snelste resultaat te krijgen tijdens het droogproces zorg je ervoor dat de ruimte afgesloten is en het er niet tocht. Is de ruimte erg koud? Een bouwkachel biedt de oplossing!

Een bouwdroger gebruiken voor het drogen van pleisterwerk

Iedereen die zich bezighoudt met (ver)bouwen weet het: pleisterwerk drogen duurt lang. Toch is het extreem belangrijk voor de duurzaamheid van de muren.
Door een bouwdroger te gebruiken voor het drogen van pleisterwerk, verkort je de droogtijd van de muren aanzienlijk. Net als bij het drogen van vloeren is een bouwdroger met ventilator en bouwkachel de perfecte combinatie voor een vlot resultaat.

Welke ruimte of oppervlakken je ook wilt drogen, bij DryAir krijg je altijd gratis deskundig advies door een expert op het gebied van bouwdroging. Daarnaast doen wij voor en na de bouwdroging een gratis vochtmeting. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat met onze bouwdrogers.

Bekijk hier onze complete pakketten voor het beste resultaat.

Hoe werken bouwdrogers?

Bouwdrogers werken door vochtige lucht aan te zuigen en die over een verwarmingselement te laten circuleren. De warmte van het element zorgt ervoor dat het water in de lucht verdampt, waardoor drogere, warmere lucht achterblijft. De nu droge lucht wordt dan weer in de ruimte gecirculeerd, waardoor een continu droogvermogen ontstaat tot de gewenste vochtigheidsgraad bereikt is.

Bouwdrogers zijn er in verschillende maten en capaciteiten, dus het is belangrijk er een te kiezen die geschikt is voor de ruimte die je probeert te drogen.

Voordelen van een bouwdroger

 • Een bouwdroger bespaart tijd
  Oppervlakken drogen tot wel 4 x sneller met een bouwdroger.

   

 • Een bouwdroger bespaart geld
  Een bouwproject dat stil ligt kost veel geld. Een bouwdroger zorgt ervoor dat de werkzaamheden sneller hervat kunnen worden.

   

 • Een bouwdroger voorkomt gezondheidsproblemen
  Een bouwdroger vermindert de kans op schimmelvorming en zorgt dat er geen vochtproblemen ontstaan.
 • Een bouwdroger bespaart stookkosten in de toekomst
  Door de vloeren en wanden goed te drogen voordat deze afgewerkt worden bespaart dit in de komende jaren veel op de verwarmingskosten.

Kortom: Bouwdrogers zijn een essentieel hulpmiddel voor elke verbouwing!

Met een bouwdroger versnel je het droogproces van natte oppervlakken, voorkom je de groei van schimmels en bespaar je nu én in de toekomst veel tijd en geld! Voor het beste resultaat combineer je je de bouwdroger met een ventilator en kachel. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.

Als je een manier zoekt om je bouwproject soepel te laten verlopen, is een bouwdroger onmisbaar. Of je nu kiest om de DryFast DF400 te huren of je gaat voor de grotere DryFast DF800, DryAir staat voor je klaar!

Bekijk hier onze toestellen

Of laat je adviseren door een expert van DryAir.