Wat te doen tegen vocht in muren?

27 sep 2023 | Vocht in huis

Vochtige muren zijn meer dan vervelend, ze zijn een gevaar voor de gezondheid

Als je ooit vocht in je muren hebt gehad, weet je hoe vervelend dat kan zijn. Maar wist je dat het ook gezondheidsproblemen kan veroorzaken? In dit artikel bespreken we de oorzaken van vocht in de muren en hoe je het kunt verhelpen. We zullen het ook hebben over het drogen van vocht in muren met een bouwdroger.

Oorzaken van vocht in de muren

Er zijn verschillende dingen die een vochtprobleem kunnen veroorzaken. Een van de meest voorkomende is condensatie. Dit gebeurt wanneer warme lucht een koud oppervlak raakt, zoals een raam of een buitenmuur. De waterdamp in de lucht condenseert tot waterdruppels op het koudere oppervlak. Een andere veel voorkomende oorzaak van vocht in muren zijn lekkages. Dit kan komen door een loodgieterslek, een buitenlek, of zelfs gewoon een scheur in de fundering. Lekken kan ook gebeuren rond ramen en deuren als die niet goed zijn afgedicht.

Hoe op te lossen

De beste manier om vocht in de muren te verhelpen is om de bron van het probleem te vinden en die direct aan te pakken. Als het condens is, kun je proberen de hoeveelheid vocht te verminderen door een luchtontvochtiger te gebruiken of wat ramen open te zetten. Als het een lek is, moet je de bron van het lek repareren. Dit kan betekenen dat je de ramen en deuren moet breeuwen, een waterleidinglek moet repareren of een scheur in je fundering moet dichten. Als je de bron van het probleem hebt verholpen, kun je je muren droogmaken met een bouwdroger.

Kom snel in actie

Als je vocht in je muren hebt, negeer het dan niet! Het is niet alleen vervelend, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. De beste manier om het probleem op te lossen is om de bron van het vocht te vinden en die direct aan te pakken. Als je dat gedaan hebt, kun je je muren drogen met een bouwdroger. Deze huur je natuurlijk bij ons! Niet alleen omdat we de goedkoopste in de regio zijn, wat natuurlijk wel erg fijn is.

Wanneer je een bouwdroger huurt bij DryAir wordt deze bezorgd door een expert op het gebied van het droogproces. We doen voor jou een vochtmeting voor én na het droogproces. Zo weet je zeker dat je later niet voor nare verrassingen komt te staan.

Met één klik onze expertise krijgen

De experts van DryAir adviseren je graag welke bouwdroger geschikt is voor de ruimte die jij wilt drogen.